Spørgsmål & Svar

På disse sider finder du svar på de mest almindelige spørgsmål til brugen af Pensum.dk. Får du ikke besvaret alle dine spørgsmål på disse sider, er du selvfølgelige meget velkommen til at kontakte Pensum.dk

Hvad er Pensum.dk?

Pensum.dk er en forbrugertjeneste til søgning af bogpriser, samt køb og salg af brugte bøger. Tjenesten var oprindeligt orienteret mod studerende og lærebøger, men alle typer bøger kan nu søges, købes og sælges på pensum.dk.

Hvorfor må jeg ikke sælge en e-bog eller bog i pdf-format?

Ifølge ophavsretslovens § 2 er det forfatteren eller det forlag, som forfatteren har overdraget sine rettigheder til, som har eneret til at udbyde, sprede og på anden måde gøre digitale eksemplarer (e-bøger og pdf-filer) af deres studiebøger tilgængelige for andre. Dette gælder naturligvis også på Pensum.dk. Det er dermed ulovligt at udbyde og købe pdf-filer eller e-bøger. Se vejledning om reglerne for kopiering af studiebøger.

Køb og salg af brugte bøger

 1. Hvordan opretter jeg en brugerprofil?

  For at kunne oprette annoncer og skrive på annoncer skal du have en profil på pensum.dk. For at oprette en profil skal du klikke på knappen ”Mit pensum” som du finder i topmenuen. Herefter skal du finde området, hvor der står ”Ny bruger” og klikke på knappen ”Opret ny bruger”. Du vil nu blive bedt om at angive navn, e-mail og adgangskode. Din e-mailadresse bliver dit brugernavn på pensum.dk fremadrettet. Slutteligt skal du acceptere vilkårene for brug af pensum.dk inden du klikker på knappen ”Opret”. Hvis alle data er udfyldt korrekt afsender vi et aktiveringslink til den e-mail du har angivet. Når du har klikket på aktiveringslinket vil du blive sendt til pensum.dk og blive bedt om at logge ind med din e-mailadresse og din adgangskode.

 2. Jeg har ikke modtaget mit aktiveringslink. Hvad gør jeg?

  Hvis du ikke modtager dit aktiveringslink efter oprettelse af en brugerprofil bedes du først tjekke din SPAM-mappe hos din e-mailleverandør. Hvis du stadig ikke kan finde aktiveringslinket skal du gå ind på ”Mit pensum” og vælge ”Gensend aktiveringslink”. Udfyld din e-mailadresse og klik på ”Afsend”. Modtager du stadig ikke dit aktiveringslink, så skal du tage kontakt til pensum.dk

 3. Hvordan opretter jeg en annonce?

  For at oprette en annonce skal du først have en brugerprofil på pensum.dk og være logget ind med denne (beskrevet ovenfor). For at oprette en annonce skal du trykke på ”Opret annonce” i topmenuen. Ved trin 1 skal du indtaste bogens ISBN13- eller ISBN10-nummer. Dette nummer er unikt og påtrykt bogen du vil sælge. Ud fra ISBN-nummeret vil pensum.dk automatisk trække bogens metadata som præsenteres på trin 2. Findes ISBN-nummeret ikke i vores database kan du endnu ikke sætte din bog til salg hos pensum.dk. På trin 2 udfylder du bogens pris, eventuel forsendelsespris, angiver om bogen kan afhentes (hvis ja i hvilket postnummer), bogens stand og yderligere relevant information. Du bliver ligeledes bedt om at acceptere betingelserne for salg af bøger på pensum.dk. Afslut med klik på ”Opret”. Er alle informationer udfyldt korrekt, så lander du på trin 3, hvor du får en bekræftelse. Din annonce er nu oprettet og aktiv i 30 dage.

 4. Hvordan fungerer pensum.dks annoncestatus?

  Vi har valgt at fjerne dette, da mange annonce ofte endte i en tilstand, hvor enten køber eller sælger ikke fik accepteret handlen. Derfor har vi nu valgt, at det udelukkende er op til sælger at afgøre, hvornår en annonce er solgt eller afsluttet.

 5. Hvorfor skal både køber og sælger ikke længere acceptere handlen?

  Nogle forhandlere tilbyder deres bøger på klubvilkår eller lign. vilkår hvorfor disse forhandlere er listet separat. Ofte er bøgerne billigere ved at være medlem af en klub men der kan være andre vilkår forbundet med medlemskabet som du skal være opmærksom på.

 6. Kan flere brugere skrive på min annonce samtidigt?

  Ja i modsætning til det gamle pensum.dk er det nu muligt at have flere brugere, der skriver på en annonce på samme tid. Det er kun sælger og dig, der kan se jeres kommunikation, hvilket betyder, at den ikke er tilgængelig for andre.

 7. Hvordan skriver jeg på en annonce?

  Hvis du ønsker at tage kontakt til sælgeren bag annonce, så skal du først logge ind på pensum.dk (se ovenfor). Når du er logget ind skal du gå til annonce. Under metadata om bogen finder du området ”Kontakt sælger”. Her skal du indtaste din besked og afslutte med ”Send besked”. Sælgeren vil nu få en notifikation på e-mail. Hvis sælgeren svarer på din forespørgsel vil du modtage en notifikation på e-mail.

 8. Hvor finder jeg et overblik over mine annoncer?

  Når du er logget ind på Mit pensum har du knappen ”Annoncer”. Ved at klikke på denne får du præsenteret alle dine annoncer. Pensum.dk giver dig mulighed for at skifte mellem visning af alle, aktive, udløbne og afsluttede annoncer. Ligeledes kan få sorteret dine annoncer efter boginformation, pris, leveringspris og status.

 9. Hvordan genaktiverer jeg en annonce?

  Hvis du ønsker at genaktivere en annonce skal du gå til Mit pensum og vælge ”Annoncer”. På denne side skal du i listen over dine annonce finde den eller de annoncer du ønsker at genaktivere. Sæt flueben ud for annoncen eller annoncerne og klik på knappen ”Genaktiver” i bunden af siden. Genaktiveringen foregår med det samme, så tilstanden på annoncen vil blive opdateret med det samme.

 10. Hvordan afslutter jeg en annonce?

  Hvis du ønsker at afslutte en annonce skal du gå til Mit pensum og vælge ”Annoncer”. På denne side skal du i listen over dine annonce finde den eller de annoncer du ønsker at afslutte. Sæt flueben ud for annoncen eller annoncerne og klik på knappen ”Afslut” i bunden af siden. Afslutningen foregår med det samme, så tilstanden på annoncen vil blive opdateret med det samme.

 11. Hvordan sletter jeg en annonce?

  Hvis du ønsker at slette en annonce, skal du gå ind på Mit pensum og vælge annoncer. På denne side skal du i listen over dine annoncer finde den eller de annoncer, du ønsker at afslutte. Sæt flueben ud for annoncen eller annoncerne, og klik på knappen ”Slet” i bunden af siden. Sletningen foregår med det samme, så tilstanden på annoncen vil blive opdateret med det samme.

 12. Kan jeg ændre min e-mailadresse?

  Ja! Det første du skal gøre er at logge ind på Mit Pensum. Herefter skal du finde knappen ”Min profil”. På denne side er det muligt at rette din e-mailadresse. Du skal være opmærksom på, at når du skifter e-mailadresse så skal du igennem aktiveringsflowet igen, hvor vi tilsender et aktiveringslink til dig. Alle dine annoncer og din kommunikation på annoncer bliver automatisk overført.

 13. Kan jeg skifte mit navn?

  Ja! Det første du skal gøre er at logge ind på Mit Pensum. Herefter skal du finde knappen ”Min profil”. På denne side er det muligt at rette dit navn.

 14. Kan jeg skifte min adgangskode?

  Ja! Det første du skal gøre er at logge ind på Mit Pensum. Herefter skal du finde knappen ”Skift adgangskode”. Indtast din nye adgangskode og gentag denne.

 15. Kan jeg slette/nedlægge min profil på pensum.dk?

  Ja! Det første du skal gøre er at logge ind på Mit Pensum. Herefter skal du finde knappen ”Min profil”. På denne side findes knappen ”Slet profil”.

 16. Hvordan undgår jeg svindel på pensum.dk?

  Da pensum.dk ikke har nogen mulighed for at kontrollere mod svindel, er det op til den enkelte bruger at bruge den sunde fornuft ved køb og salg af brugte bøger. Er man usikker på, om sælgeren er reel, kan man sikre sig et telefon-nummer, en adresse og andre oplysninger på sælger inden man overføre penge for et køb. Hvis et tilbud er for godt til at være sandt, er det sandsynligvis også for godt til at sandt.

 17. Hvad gør jeg, hvis jeg har været udsat for svindel?

  Svindel med køb og salg af brugte bøger er en kriminel handling. Inden du anmelder en sag til Politiet, bør du sikre dig, at der ikke blot er tale om forglemmelser, sjusk eller lignende fra sælger/købers side. Pensum.dk hjælper Politiet med opklaringsarbejde når vi anmodes om det på baggrund af gældende retsregler.

 18. Hvordan sletter jeg en besked?

  Du kan slette dine beskeder på forskellige annoncer ved at gå til annoncen, finde den besked du vil slette og klikke på skraldespandsikonet.

 19. Jeg er kommet til at slette mit aktiveringslink. Hvad gør jeg?

  Hvis du ikke modtager eller er kommet til at slette dit aktiveringslink kan du få tilsendt et nyt fra pensum.dk. Tryk på ”Mit pensum” i topmenuen og vælg herefter ”Glemt adgangskode”. Udfyld din e-mail og klik på ”Send”.

Prissammenligning - forhandlere

 1. Jeg kan ikke finde den bog jeg skal bruge

  Hos Pensum.dk kan du finde priser på alle bøger, e-bøger og lydbøger udgivet i Danmark, England, USA og som forhandles i Danmark. Bøger som ikke forhandles af Danske forhandlere vil ikke nødvendigvis kunne findes på Pensum.dk.

 2. Hvordan finder jeg nemmest den bog jeg skal bruge

  Indtast dit søgekriterie i søgeboksen øverst på siden og vælg om du søger på titel, forfatter eller isbn. Søger du efter en forfatter eller en titel vil du måske få mange andre resultater frem som passer på din søgning. Finder søgningen for mange resultater kan du nemt indsnævre resultatet yderligere ved at skrive mere præcist hvad du søger. Kender du bogens ISBN-nummer så vil dette give det mest præcise søgeresultat.

 3. Den pris som jeg får oplyst på Pensum.dk stemmer ikke overens med den pris jeg bliver præsenteret for hos forhandleren

  Alle forhandlere oplyser gældende priser til Pensum.dk inkl. forsendelsesomkostninger men der kan være tilfælde hvor en forhandler har ændret sine priser siden de sidst indberettede prisen til Pensum.dk. For at se om det er en fejl må du gerne sende en mail til [email protected] og oplyse hvilken bog og forhandler det drejer sig om. Pensum.dk tager ikke ansvar for om priserne listet på Pensum.dk er korrekte hos hver enkelt forhandler hvorfor du beds kontrollere at den pris du betaler hos forhandleren er den pris som du også så da du søgte efter en bog. Pensum.dk garanterer ikke at den pris du finder på Pensum.dk er den laveste pris på markedet men forsøger at finde den laveste pris på alle bøger i Danmark.

 4. Jeg har fundet en bog billigere hos en forhandler end jeg kan finde den på Pensum.dk

  På Pensum.dk prøver vi hele tiden at have alle aktive forhandlere listet så vi kan vise den laveste pris på alle bøger i Danmark. Finder du en forhandler som har en bog billigere end det du kan finde på Pensum.dk må du gerne tippe os om denne forhandler så vi kan få dem tilføjet denne side. Tip os på [email protected]

 5. Under nogle bøger står der ’Bogklub o.lign.’ – hvad er det ?

  Nogle forhandlere tilbyder deres bøger på klubvilkår eller lign. vilkår hvorfor disse forhandlere er listet separat. Ofte er bøgerne billigere ved at være medlem af en klub men der kan være andre vilkår forbundet med medlemskabet som du skal være opmærksom på.

Levering

 1. Kan man regne med den leveringstid som står angivet på Pensum.dk ?

  Den leveringstid som du ser på den søgte bog er en leveringstid som de enkelte forhandler har oplyst til Pensum.dk. Du kan derfor godt regne med at denne leveringstid er den tid forhandleren mener det vil tage at levere den bestilte bog til dig. Står du akut og skal bruge en bog, bedes du dog kontakte forhandleren og forespørge konkret om leveringstiden.

 2. Hvad er forskellen på Fragt 1 og Fragt 2?

  Fragt 1 er prisen for levering til din bopæl eller en adresse valgt af dig. Fragt 2 er prisen for levering til døgnbox, pakkeshop eller lign. afhentningssted.

 3. Kan jeg afhente bogen hos en forhandler?

  Nogle forhandlere tilbyder afhentning i en butik eller lign. Kontakt den enkelte forhandler for at få oplyst hvorvidt den ønskede bog kan afhentes eller ej.

Boghandlere

 1. Er de oplyste priser mine endelige priser alt inklusiv ?

  Priserne på Pensum.dk er alle i danske kroner og inkl. danske moms og levering til danske adresser. For levering udenfor Danmarks grænser og i eventuel anden valuta henvises der til hver enkelt forhandler.

 2. Jeg er boghandler og vil have min forretning med i søgningen.

  Hvis du har en boghandel med mulighed for køb via internettet så kan du få din forretning med på Pensum.dk. Kontakt Pensum.dk på [email protected] for yderligere dialog om dette.

 3. Søger Pensum.dk hos alle boghandlere?

  Nej, det er ikke alle boghandlere Pensum.dk kan søge på. Vores søgning stiller en række tekniske krav til de medvirkende boghandlere. Derfor at det ikke altid muligt at medtage en boghandler.

Generelt

 1. Hvad er Pensum.dk?

  Pensum.dk ejes af:
  Saxo.com A/S
  Strandboulevarden 89, 2. th.
  DK-­2100 København Ø
  E­mail: [email protected]
  CVR nr.: 29197849

 2. Hvad kan jeg bruge Pensum.dk til ?

  Pensum.dk er en avanceret søgetjeneste, der på få øjeblikke giver dig overblik over muligheder for at købe bøger på nettet. Med en søgning på Pensum.dk tjekker du tilgængelighed, priser og leveringstider hos en lang række boghandlere på internettet. Pensum.dk er derfor et naturligt startsted, når du skal på jagt efter bøger.

 3. Denne side har ikke givet mig svar på mine spørgsmål.

  Har du stadig spørgsmål er du velkommen til at maile til Pensum.dk på adressen [email protected]. Vi besvarer dine spørgsmål hurtigst muligt.